Fyllinger

Det er ikke bare for å stoppe smerten, men også for å hindre at problemet blir verre. Fyllinger kan være laget av forskjellige materialer, som plast eller porselen, og tannlegen vil hjelpe deg med å velge den som passer best for deg.

Fyllinger hos tannlegen er som små "superhelter" som redder tennene dine fra hull. Når du har et hull i tannen, er tannlegen din redningsmann eller -kvinne. Vi starter med å fjerne den dårlige delen av tannen og deretter fylle hullet med en sterk og trygg fylling.

Bedøvelse hos tannlegen er lurt fordi det gjør tannbehandling mindre smertefull. Et lite stikk får området rundt tannen til å føles nummen, slik at du ikke kjenner smerte mens tannlegen jobber. Det gjør hele opplevelsen mer behagelig og mindre skummel.

Så, hvis du merker at det gjør vondt når du spiser noe kaldt eller søtt, kan det være et signal om at du trenger en superhelt i form av en fylling. Ikke vent for lenge – tannlegen er klar til å redde dagen og smilet ditt!

Symptomer som kan indikere behov for fyllinger hos tannlegen inkluderer:

  1. Tannverk: Smerte eller ubehag i en tann kan være et tegn på karies eller et begynnende hull.
  2. Økt tannfølsomhet: Økt følsomhet overfor varme, kalde eller søte ting kan signalisere behovet for en fylling.
  3. Misfarging på tannoverflaten: Synlige mørke flekker eller misfarging på tannens overflate kan indikere begynnende karies.
  4. Smerter ved tygging: Smerte eller ubehag når du tygger mat kan være et tegn på et hull som krever en fylling.
  5. Grovhet eller skarpe kanter: Hvis du føler grovhet eller skarpe kanter på tannens overflate, kan det være et tegn på karies eller tannslitasje.
  6. Tannlegen anbefaler det: Hvis tannlegen har identifisert tidlige tegn til karies under en rutinekontroll, kan de anbefale fyllinger som en løsning.

Behandlere

Bestill time hos en av våre tannleger.

Tor Einar Kjørkleiv
Tor Einar Kjørkleiv
Tannlege / Partner
Godkjent for implantatprotetikk med trygderefusjon.
Moe Rezai
Moe Rezai
Tannlege / Partner
Godkjent for implantatprotetikk med trygderefusjon.
Karina Vatsvåg
Karina Vatsvåg
Tannlege
Sindre Aamås
Sindre Aamås
Tannlege
Martin Nilsen
Martin Nilsen
Tannlege
Sigurd Akre
Sigurd Akre
Tannlege