Ingen spørsmål er for dumme eller flaue

Tor Einar Kjørkleiv
Tannlege / Partner

Alt du alltid har ønsket å vite om tannleger (som du ikke har våget å spørre om).

Å spørre tannlegen om visse ting kan virke flaue avhengig av personens følelser og bekymringer. Her noen eksempler på temaer som mange kanskje synes er flaue å spørre tannlegen om:

Dårlig ånde

Spørsmål: "Jeg har lagt merke til at jeg har dårlig ånde selv om jeg pusser tennene mine regelmessig. Hva kan være årsaken?"

Svar: "Dårlig ånde kan skyldes forskjellige faktorer, inkludert dårlig munnhygiene, matvaner, eller underliggende tannproblemer. Vi kan undersøke din munnhelse grundig for å finne ut av årsaken og gi deg råd om hvordan du kan forbedre det."

Jente som puster i hånden
Visste du at tannleger har taushetsplikt? Du kan snakke med oss om alt – for eksempel om årsaker til dårlig ånde. Vi gir råd om munnhygiene og behandlinger som kan løse problemet.

Dårlig munnhygiene

Spørsmål: "Jeg har ikke vært flink til å pusse tennene mine regelmessig. Hva bør jeg gjøre nå?"

Svar: "Det er viktig å ta vare på tannhelsen din ved å pusse og rense tennene regelmessig. Vi kan diskutere en tilpasset rutine som passer dine behov og gi deg tips og råd for å opprettholde god munnhygiene fremover."

Misfarging av tenner

Spørsmål: "Jeg har lagt merke til at tennene mine har begynt å misfarges. Kan du hjelpe meg med dette?"

Svar:"Misfarging av tenner kan skyldes ulike årsaker, inkludert mat- og drikkevaner, røyking eller underliggende tannproblemer. Vi kan diskutere ulike behandlingsalternativer som tannbleking eller andre kosmetiske prosedyrer som kan hjelpe deg med å få tilbake en lysere og mer jevn tannfarge."

Tannlegeskrekk

Spørsmål: "Jeg har veldig angst for å besøke tannlegen. Kan du hjelpe meg med dette?"

Svar: "Tannlegeskrekk er vanlig, og vi er her for å støtte deg gjennom behandlingen. Vi kan diskutere ulike strategier for å håndtere angsten din, som for eksempel avslapningsteknikker eller bruk av beroligende midler under behandlingen."